VLADIMIR ŠEKS: Petrov je navijestio politički rat HDZ-u, sada će se ići na razbijanje Mosta

vladimir šeks

U Poligrafu Hrvatskog radija gostovali su danas Vladimir Šeks i Davorko Vidović, koji su govorili i o aktualnoj političkoj krizi između MOST-a i HDZ-a.

“Jedno 35 godina sam u politici, ali ovakvu situaciju ne, sigurno nisam vidio, ovo je nova situacija, iako smo 2001. godine imali dvije godine mandata Vlade. Kad je Budiša bio glavni partner SDP-a u koaliciji, a to je završilo novom Vladom. To je nešto najbliže ovoj situaciji, kad su svi ministri HSLS-a otkazali poslušnost vlastitom predsjedniku stranke, ali tada nije bilo potrebe za novim izborima”, ističe Vidović.

“Jučer je predsjednik MOST-a Božo Petrov navijestio politički rat HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, to je najava rata, odnos je praćen po jednoj zakonitoj crti gdje je MOST neprekidno ucjenjivao i davao ultimatume HDZ-u, a kruna toga je bila jučer, kada je naviješten polItički rat”, rekao je Šeks, koji je naglasio: “Ovakve situacije još nisam vidio, a u politici sam 50 godina”.

“Označio je HDZ političkim neprijateljem. Stoga je sasvim razumljiva reakcija HDZ-a, Brkića i Karamarka da se u tom političkom ratu nađe odgovarajući izlaz. Što će se dogoditi ovih dana? Najvjerojatnije će u HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji ići na to da se dio MOST-ovih zastupnika koji nastoji glasati za opoziv Karamarka utječe da promjene stajalište. MOST je od početka dosta nejedinstven, dosta podložan različitim utjecajima i podjelama, mislim da će djelatnost HDZ-a i Domoljubne koalicije ići u pravcu da ne dođe do većine koja bi izglasala nepovjerenje Karamarku.

To će sada biti jedna utakmica i ring, u kojoj će HDZ nastojati da MOST otkaže poslušnost Petrovu, da se ne dopusti da dođe do izglasavanju nepovjerenja Karamarku. To bi u dominu efektu dovelo do prijevremenih izbora. HDZ treba spriječiti izglasavanje nepovjerenja Karamarku. Naravno, političkim sredstvima”, ističe Šeks.

Šeks se osvrnuo i na svoj odnos s Karamarkom.

“Dugo nemam posebne odnose s njima, sreli smo se nekoliko puta i kurtoazno razgovarali”, kazao je Šeks.