VLADAJUĆI SE POIGRALI: Umjesto Ramljaka, prvi svjedoci na povjerenstvu Mesić, Todorićev otac i Manolić

manolić, mesić

Danas je bilo burno na sjednici Saborskog istražnog Povjerenstva za Agrokor danas je odlučilo, kako neslužbeno doznajemo, na zahtjev vladajuće većine da bi prvi svjedoci pred Povjerenstvom za Agrokor trebali biti Josip Manolić i Stjepan Mesić.

Odbijen je prijedlog da se kao svjedok među prvima pozove izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Inače, Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor se na početku druge pripremne sjednice pola sata pred medijima sporilo oko toga hoće li raditi javno ili će sjednicu zatvoriti.

Glasanjem je vladajućom većinom odlučeno da se sjednica ipak održi bez nazočnosti medija.

Oporba je, pak, zagovarala da rade pred medijima, navodeći da je veliki interes javnosti za temu Agrokora.

“Prošli put smo izglasali da se pozove Ivica Todorić. Zbog njegove nedostupnosti mi smo za sjednicu 3. studenoga odlučili pozvati još neke svjedoke”, rekao je nakon sastanka Orsat Miljenić, predsjednik Povjerenstva. “Kod toga je došlo do odstupanja i nesuglasja, tu smo se preglasavali. Sa strane opozicijskog bloka bio je prijedlog u kojem je taj blok predložio da se počne s Antom Ramljakom i Martinom Dalić.

Pozicija je tražila kronološki po funkcijama. Na koncu smo glasali. Na koncu smo glasali, prijedlozi o Ramljaku i Dalić su odbijeni da dođu 3. studenoga, ali prihvaćeno je da tada dođu Stipe Mesić i Ante Todorić, otac ivice Todorića, a zakazali smo i sljedeću sjednicu za 7. studenoga na koju će biti pozvani Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić”, rekao je nakon sastanka Orsat Miljenić, predsjednik Povjerenstva.

Prvi bi se svjedoci trebali pojaviti na sjednici 3. studenoga.

Komentiraj