VJEROVALI ILI NE: Ministarstvo šalje upute školama kako se zaštititi od Ivana Pernara

ivan pernar

Ministarstvo je zaprimilo obavijest pravobraniteljice za djecu doc. dr. sc. Ivane Milas Klarić u svezi s „neprimjerenim ponašanjem“ saborskoga zastupnika Ivana Pernara, pa je tim povodom poslalo i svoje priopćenje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svome priopćenju kaže kako ‘će uputiti preporuku školama kako se ponašati prilikom neovlaštenoga ulaska stranih osoba u prostore odgojno-obrazovnih ustanova.”

Prenosimo Priopćenje Ministarstva znanosti i obrazovanja u cijelosti:

‘Važeći Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima u članku 17. propisuje: „U skladu s kućnim redom školske ustanove ravnatelj je obvezan odrediti dežurstvo odgojno-obrazovnog ili drugog radnika na ulazu u školsku ustanovu i u svim unutarnjim i vanjskim prostorima školske ustanove kada ih koriste učenici.“

Također, treba naglasiti i važnost Pravilnika o kućnom redu koji propisuje kako učenici ne smiju bez odobrenja ravnatelja dovoditi u školu strane osobe te da je u školi zabranjen svaki oblik nasilja, izražavanja neprijateljstva, nesnošljivosti i drugoga neprimjerenog ponašanja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je dopis ravnateljice Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu te ravnateljice Upravne škole Zagreb vezano uz ulazak saborskoga zastupnika Ivana Pernara u prostorije škole.

Jednako tako, Ministarstvo je zaprimilo obavijest pravobraniteljice za djecu doc. dr. sc. Ivane Milas Klarić u svezi s „neprimjerenim ponašanjem“ saborskoga zastupnika Ivana Pernara. U predmetnim obavijestima, Ministarstvo je obaviješteno o neovlaštenome ulasku gospodina Pernara u škole, fotografiranju s učenicima te poticanju učenika na neprimjereno ponašanje i kršenje školskih pravila.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontaktiralo je ravnateljice škola te utvrdilo da su u predmetnim slučajevima škole postupile sukladno pravilima pozvavši se na važeći Zakon o odgoju i obrazovanju te Pravilnik o kućnome redu. Posebno je istaknuta odredba o zabrani dovođenja stranih osoba u školu bez odobrenja ravnatelja. Također, škole su slučaj prijavile nadležnim institucijama – policiji, a pravobraniteljica je slučaj prijavila i Državnom odvjetništvu

MOŽE VAS ZANIMATI:

ZORAN ŽMIRIĆ: Draga hrvatska mladosti, ovo zveckanje oružjem na Balkanu tiče se vas i samo vas – čitajte OVDJE.

VIDEO: MARIO MIHALJEVIĆ – Otvoreno pismo govnarima – hrvatskim i srpskim poglavarima – čitajte OVDJE.

PRIJEDLOZI ZAKONA: Traži se legalni uzgoj medicinskog kanabisa u Hrvatskoj – čitajte OVDJE.