VJEROJATNO IH JE IZNENADIO: Policajci kojima je pobjegao Čaleta udaljeni privremeno iz službe

Protiv dvojice pravosudnih policajaca, kojima je jučer prije podne pobjegao zatvorenik, pokrenut stegovni postupak te su privremeno udaljeni iz službe dok se postupak ne okonča.

Rekao je to Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, koji je i zahvalio Ministarstvu unutarnjih poslova i svima koji su bili uključeni u hvatanje odbjeglog zatvorenika Branimira Čalete, optuženog za ubojstvo trudne djevojke iz Ukrajine.

“Što se tiče konkretne situacije, utvrđuju se sve okolnosti slučaja. Protiv dvojice djelatnika koji su iskusni, odnosno već su dugo u službi, pokrenut je stegovni postupak. Oni su privremeno udaljeni iz službe dok se taj stegovni postupak ne završi”, rekao je Malenica.

“Za svakog zatvorenika, kada se radi posao sprovođenja, provodi se sigurnosna procjena, izdaje se nalog. Sad ćemo u postupku utvrditi što se konkretno dogodilo”, rekao je ministar.

Dodao je da su pravosudni policajci postupali temeljem naloga. “Što se tu dogodilo, vjerojatno ih je iznenadio, no utvrđuju se sve okolnosti slučaja i djelatnici su udaljeni iz službe dok se to ne utvrdi”, istaknuo je Malenica.

Komentiraj