VJEČNI HRVATSKI JAL: Mrzite i pljujte koliko želite – poručio im je Mate Rimac

Naš uspješni poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku i još jednom poslao poruku svim onima koji ga, kako kaže – hejtaju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao, u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto. ‘Pa što to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?’ Takvi ne trebaju odgovor, neće ga razumjeti.

Velikim se dijelom, zahvaljujući tom ‘beskorisnom autu’, u Hrvatskoj stvorilo 2000 radnih mjesta (preko 1000 inženjera), privuklo 830 milijuna eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji.

U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je četiri ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan britanski).

Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200 milijuna eura investicije je već rasprodan (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći.

Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina, mislim da i nije toliko loše. Briga me za ostale, mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, s ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli”, napisao je Rimac.