VISOKI UPRAVNI SUD: Obustavlja se odluku o revidiranju mjere roditelj-odgojitelj

Visoki upravni sud donio je Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj sve do ocjene njene zakonitosti.

Odluka o revidiranju nove gradske vlasti, prije današnje odluke suda, trebala je stupiti na snagu 1. svibnja.

Odluku o obustavi je za Media servis kometirao bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

”Mogu vam reći da sam iznimno zadovoljan jer duboko vjerujem da je ta odluka protuzakonita, ali da je ujedno i neetična jer bi dovela u iznimno težak položaj 30.000 naših sugrađana, od toga 21..000 djece i više od 10.000 njihovih roditelja. Radi se o posebno ranjivoj skupini naših sugrađana. Da nije bilo današnje odluke Visokog upravnog suda, mi bismo bili u situaciji da bismo više od 30.000 naših sugrađana doveli u iznimno tešku situaciju. Hvala Bogu, vjerovali smo u istinu i pravdu i to se nije dogodilo”.

Lovrić je zajedno s roditeljima odgojiteljima dočekao odluku pred sudom, a dodao je da se za oko 5.800 korisnika ove mjere od 1. svibnja ništa ne mijenja u smislu smanjivanja iznosa novčane pomoći ili smanjivanja dobne skupine djece kada je mjera trebala prestati.

“Mi ćemo smireno čekati konačnu odluku Visokog upravnog suda kad god ona bila, ali najvažnije je da su roditelji i djeca današnjom odlukom zaštićeni i nama se sad ne žuri kada je u pitanju konačna odluka suda.”