VIŠNJA FORTUNA: Želim donijeti fortunu svim osjetljivim slojevima društva

Višnja Fortuna, Delnice 0

Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Zagreba, saborska zastupnica od 2011. do 2013. godine, ide po svoj novi saborski mandat na listi Narodne koalicije u VII. izbornoj jedinici s 11. mjesta, u bitku za preferencijalne glasove.

Odlučila je svoj predizborni put obogatiti i s iskustvima birača iz Primorsko-goranske županije, pa je posjetila Delnice, gdje se družila s građanima, posebno s umirovljenicima.

U razgovoru Fortuna je posebno govorila o poskupljenju zdravstvenog osiguranja koje najveći teret čini baš umirovljenicima.

Raspravljalo se i o problemu razjedinjenosti umirovljeničkog biračkog tijela, te potrebi za ostvarenjem koalicije umirovljeničkih stranaka. Višnja Fortuna, Delnice 1

Bilo je riječi i o specifičnosti aktualne političke situacije s obzirom na pad vlade u kratkom roku.

Višnja Fortuna je u Delnicama bila gošća predsjednika županijske organizacije HSU-a, Davora Zubovića i predsjednika gradske organizacije HSU Delnice Igora Mancea.Višnja Fortuna, Delnice 2

Bili su tu i predsjednici i potpredsjednici gradskih i općinskih organizacija HSU-a s područja cijele županije.

“Ovo druženje osnažilo je moj put prema Saboru, a dragim prijateljima koji su me podržali pružilo novu nadu”, kaže Fortuna. “Stanovništvo ovog područja većinom je starije od 65 godina. Shodno tome, najviše pitanja odnosilo se upravo na reforme koje se dotiču umirovljenika i općenito osoba starije životne dobi.

Najnužnijim reformama čine se one koje i sama zagovaram; uvođenje socijalnih mirovina, stabilnost mirovinskog sustava i rast mirovina. Izuzetna mi je čast bila svoje drage sugrađane uvjeriti da je bolje sutra moguće i da postoje političari koji fortunu donose i osjetljivim slojevima stanovništva!”