VIŠNJA FORTUNA: Odlučna sam u borbi da starije osobe bez mirovine ostvare pravo na državnu mirovinu

Višnja Fortuna, Bakar

Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, 11. na listi Narodne koalicije u VII. izbornoj jedinici u svojoj kampanji nastoji se što više približiti tzv. običnim ljudima i s njima razmijeniti mišljenje o problemima koji ih tište.

U Domu za starije osobe Ksaver posjetila je umirovljenike i pridružila se proslavi 100-tog rođendana gospođe Barbare Majerić, zajedno s njezinom kćeri, unucima i praunucima te ostalim korisnicima doma.

Višnja Fortuna u društvu 100-godišnje Barbare Majerić
Višnja Fortuna u društvu 100-godišnje Barbare Majerić

Obratila se i članovima Sindikata umirovljenika s temom “Borba protiv siromaštva i javno zdravstvo”, te najavila svoju odlučnu borbu da starije osobe bez mirovine ostvare pravo na državnu mirovinu s obzirom da se radi o najranjivijim skupinama koje žive u riziku od siromaštva ili su već u siromaštvu.

Višnja Fortuna je potom bila na otvorenju taktilno-mirisne izložbe u Arheološkom muzeju.

“Veliko hvala članovima – umjetnicima „Kluba 17“, na njihovoj nesebičnosti i trudu dok su izrađivali ova prekrasna umjetnička djela”, rekla je razgledajući izloške. “Hvala im ne samo na njihovoj donaciji udruzi Dodir, već i što su na topao i ljudski način pokazali koliko podrška, razumijevanje i prihvaćanje čine ovo društvo humanim i dostupnim za sve nas zajedno.”

U Bakru je s građanima najviše razgovarala o zapošljavanju mladih, jer, kako kaže, činjenica je da je zasposlenost naših mladih sigurnost za našu starost. Bilo je govora i o materijalnim pravima žena koje su tijekom radnog vijeka koristile porodiljni dopust.

Višnja Fortuna, Samobor

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!