VIŠE POŽARA KOD PULE: Kanaderi u akciji – na kraju pod kontrolom

U tijeku je gašenje tri požara otvorenog prostora u Istarskoj županiji. Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

U izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice se još kaže:

– Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva kanadera – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.

Kakva je situacija na terenu nakon nekih sati izvijestio je za Media servis županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

“Dva su požara pod kontrolom, onaj u Peroju i kod Muntića prema Valturi. Treći požar na području općine Svetvinčenat kod mjesta Štokovci, Bijažići, Bibići bit će vrlo brzo pod kontrolom. Gase ga 80 vatrogasaca s područja Pule, Rovinja, Pazina i Buzeta, uz pomoć tri kanadera i dva airtractora.”