VIŠE NIJE U HDZ-u: Načelnik Općine Popovac prijavljen za seksualno uznemiravanje

Zoran Kontak, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Popovac zatražio je od Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije ispis iz članstva.

“S današnjim danom Zoran Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a i brisan je iz članstva”, doznaje Dnevnik.hr.

Podsjećamo, načelnika Općine Popovac Kontaka 34-godišnja djelatnica na javnim radovima prijavila je za pokušaj seksualnog zlostavljanja.

“Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: ‘Dođi, trebaš nešto pomoći.’ Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače”, ispričala je djelatnica Općine Popovac reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Radi se o majci dvoje djece koja je još uvijek uznemirena zbog događaja koji se tjedan dana ranije dogodilo u prostorijama Općine. Bio je to njezin četvrti dan na poslu jer je tek potpisala tromjesečni ugovor o poslu na javnim radovima.

“On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte”, rekla je.