VINKOVCI OTKAZALI KONCERT: Čisto politikantstvo, moje pjesme propagiraju ljubav – kaže Šerbedžija

Otkazan je rasprodani koncert našeg legendarnog umjetnika Rade Šerbedžije u Vinkovcima, a o svemu se Šerbedžija oglasio na društvenoj mreži.

Koncert se trebao održati 15. studenog, a otkazan jer, prema izjavi gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića nije primjereno održati koncert pred obljetnicu pada Vukovara.

Rade Šerbedžija na Facebooku piše:

“Prije mjesec dana zvali su me organizatori “Filmskog festivala glumca” iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodjele nagrada 15. 11. održim koncert u kazalištu “Joze Ivakića”. Ja sam naravno pristao, jer

Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvijek posebno mjesto i značaj.

Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, jučer mi je javljeno da je koncert otkazan.

Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija toga tjedna u kojem se koncert trebao održati.

Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom.

Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati.

Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu… I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert.

Uostalom, kao što je zadatak liječnika da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umjetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo kazališne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme”.

Ovo je na Facebooku napisao gradonačelnik Bosančić:

“O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući.

Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom.

Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja.

Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!