VILI BEROŠ TVRDI: Problemi u zdravstvu ne rješavaju se odlaskom ministra

Oporba ocjenjuje stanje u našen zdravstvu katastrofalnim, a kao glavnog krivca optužuje ministra Vilija Beroša. A navode mu i brojne afere pogotovo oko platforme Cijepise.

Kako je najavio SDP-ov čelnik Peđa Grbin spremaju se i zatražiti njegov opoziv u Saboru.

“Unutar oporbe potpuni je konsenzus. Uskoro ćemo pokrenuti postupak opoziva”, rekao je nakon sastanka Grbin dodavši da će i Berošu dati priliku da malo razmisli i ode sam.

Ministar Beroš je odgovorio na Facebooku.

“Politička pozicija oporbe je tu da propitkuje i kritizira. S konstruktivnim kritikama nikada nisam imao problem, dapače, doživljavam ih kao poticaj. Međutim imam problem s neutemeljenim optužbama i insinuacijama koje su se baš zgodno intenzivirale upravo uoči lokalnih izbora.

Nije ni to novost na političkoj sceni, ali opet moram primjetiti da se u ovom periodu oporba neuobičajeno koncetrirala na resor zdravstva i mene osobno. To ne mogu prihvatiti jer se više od godinu dana intenzivno borimo s epidemijom COVID-19 koja se ne može usporediti s niti jednim ranijim izazovom.

To nije isprika već konstatacija postojećeg stanja u sklopu kojeg se istovremeno provode aktivnosti prema restruktiriranju sustava u smjeru dugoročne održivosti. Manevri oporbe samo nas udaljavaju od tog cilja i pitam se koliko je spremna poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje.

Imali su svoju priliku rješavati postojeće probleme čemu nismo svjedočili. Dapače, svojim nečinjenjem dali su doprinos produbljavanju postojećih problema.

Ne zanima me zadržavanje ‘fotelje’ ministra pod svaku cijenu, no nemam običaj napuštati nedovršeni posao. Problemi u zdravstvu ne rješavaju se odlascima ministara zdravstva, već kroz nacionalni konsenzus svih političkih opcija”, napisao je.