VIKAR SPLITSKO-MAKARSKE NADBISKUPIJE: Pozivam vjernike da ne nasjedaju i ne idu u crkve

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Miroslav Vidović u Dnevniku Nove TV komentirao je pozivanje na misu don Josipa Delaša iz predgrađa Splita, te otkrio kako će izgledati ostala misna slavlja i obredi tijekom Velikoga tjedna.

O potezz svećenika koji je okupio vjernike pred crkvom u splitskom predgrađu, kazao je kako ne smatra da je to udarna vijesti.

„Ne bih rekao da je on udarna vijest. Udarna vijest je blagdan Cvjetnice. Mi smo svim svećenicima poslali detaljne upute. Don Josip ima svoje razloge zašto se oglušio, mi ćemo učiniti sve da se to ne ponavlja“, kaže msgr. Vidović za Dnevnik Nove TV.

Msgr. Vidović je rekao i kako su se svećenici u obredima danas pridržavali uputa Stožera, te kaže da su i svećenicima i vjernicima izdane upute da se obredi u četvrtak i petak održavaju bez naroda.

„Pozivam vjernike da ne na nasjedaju i da ne idu u crkvu i poštuju obrede koji će se odvijati u zatvorenim crkvama u nešto skromnijem izdanju. Uvest ćemo i novu molitvu za sve žrtve koronavirusa. Na sam Uskrs će slavlja biti ponovno bez naroda, ali vjerujem da će svećenici pokazati svoju kreativnost“, kaže Vidović.

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije napominje kako blagoslov hrane putem televizije i interneta vrijedi, ali da još više vrijedi blagoslov obitelji u kući.

„Budite hrabri i ostanite doma“, poručio je msgr. vjernicima.

Komentiraj