VIJEST IZ GRČKE: AEK i Dinamo neće igrati – utakmica je odgođena!

Utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a je odgođena.

Vodeći grčki mediji javljaju da je UEFA odlučila odgoditi utakmicu nakon sinoćnjih scena iz Atene, gdje je ubijen navijač domaćih.

Podsjećamo, članovi navijačke grupe zagrebačkog Dinama otišli su u Atenu usprkos zabrani UEFA-e, a detalje napada objavila je i grčka policija.

Nije jasno kada će se utakmica odigrati jer je UEFA-in kalendar tijesan. Podsjećamo, u srijedu (9. 8.) igraju Panathinaikos – Marseille, a u četvrtak Olympiacos – Genk, dok je za sljedeći utorak (15. 8.) planiran revanš u Hrvatskoj.

U neredima u Grčkoj oglasio se i predsjednik Uprave AEK-a George Kosmas, kojki ne želi razgovarati s predstavnicima Dinama.

“Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Što se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tijekom utakmice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila”, kazao je.

Dodao je kako je druga najveća odgovornost spada na policiju koja je, kako kaže, dopustila da konvoj prijeđe cijelu Grčku.

“Dopustila im da obave dogovoreni termin koji su imali s organiziranim grčkim kriminalcima i navijačima druge momčadi. Dopušteno im je da nesmetano stignu do New Philadelphije. AEK je na poslijepodnevnom sastanku u ponedjeljak samo instinktivno upozorio da postoji mogućnost izgreda hrvatskih i grčkih suradnika na stadionu”, kazao je Kosmas.

Zaključio je kako je upozorenje potpuno ignorirano. “Nije moguće sudjelovanje AEK-a u susretu s predstavnikom zagrebačkog Dinama. AEK se povlači”, kazao je. javlja Danas.hr.

Najnovija vijest govori da će Dinamo i AEK zamijeniti domaćinstvo. Tako će Dinamo biti domaćin prve utakmice 15. kolovoza, kako je i bilo planirano, a uzvrat bi se trebao igrati tri ili četiri dana kasnije u Ateni.