VIJEĆNIK DOKŠA UPOZORAVA: Da Sesvete imaju i milijarde, morali bismo ih vratiti u gradsku kasu

Ni silna energija Ivana Dokše, poznatog aktiviste i vijećnika u VGČ Sesvete, koji čini sve što je u njegovoj moći ne bi li se njegov kraj, a posebno Kašina, preobrazio u mjesto ugodno za življenje, čini se, neće pomoći.

U objavi na Facebooku Dokša upozorava zašto je tome tako:

ČAK DA SESVETE NA RASPOLAGANJU IMAJU I MILIJARDE MORALI BISMO IH VRATITI U GRADSKU KASU

Mnogo toga što smo planirali za ovu godinu nažalost neće doživjeti svoju realizaciju. Najviše radova otkazano je naravno u prigorskim naseljima.

Zadnje što nam je propalo je asfaltiranje u ulici Pekčeci u naselju Goranec. Prije toga otkazano je asfaltiranje u Prekvršju, Kašini i Paruževini. Početkom srpnja VIO nas je obavijestio kako se i ulica Pekčeci ne može asfaltirati budući da VIO unutar tri godine planira radove odvodnje u istoj, a pravilo je takvo da onda nema asfaltiranja kako ne bi došlo do prekapanja i uništavanja novog asfalta.

Sve bi to bilo i u redu kada bi se unutar tri godine doista riješilo pitanje odvodnje u ulici Pekčeci pa bi obustava asfaltiranja koje smo tamo planirali tako dobila svoj smisao.

Opet se vraćam na ono što je krucijalno i što zadnjih dana često govorim. Problemi u urbanom i ruralnom dijelu gradske četvrti Sesvete su sasvim različite naravi, drugačije su nam i potrebe te je iz tih razloga potrebno od Sesveta pod hitno napraviti dvije gradske četvrti kako bismo se mi na sjeveru lakše i jednostavnije mogli posvetiti rješavanju svojih problema.

Naši problemi nemaju apsolutno nikakve veze s onima koje imaju stanovnici urbanog dijela naselja Sesvete. Od mnogih radova koje smo planirali radi se skoro pa ništa. Asfaltira se u Brestju, radi se most na Zagrebačkoj i dječje igralište u Kašini. To nije niti osrednje, to je jako, jako malo. Većina će novca koju smo kakti mogli potrošiti ostati u gradskom proračunu.

Dakle, čak i da imamo duplo više sredstava ne bismo ih mogli utrošiti jer se velika većina radova ili ne može izvesti u roku ili nas u tome sprječavaju drugi faktori. Neki od njih su vezani uz monopol da radove moraju obavljati gradske tvrtke, nedostatak kadra, strojeva i ljudi.

Zamislite….Zaključak je da unutar ovakvog sustava i s ovakvim upravljanjem, čak da Sesvete imaju i milijarde kuna na raspolaganju, mi radove ne bi mogli realizirati. Nije li nešto trulo u svemu ovome?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!