VIGILARE GRADONAČELNIKU: Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije…

Konzervativna katolička udruga Vigilare prozvala je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradsku upravu da su im uoči Hoda za život zabranili postavljanje zastava po gradu, iako sum tvrde, ranije za to dobili dozvolu.

Iz Ureda Grada Zagreba na sve sureagirali, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika.”

A iz udruge Vigilare su na Facebooku objavili:

“Gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda za život”, piše na Facebooku udruga Vigilare i dodaje:

“Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačenik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave.

Kreće progon Hoda.

Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću…

A mi ostali, vidimo se i krećemo ovu subotu 14.5. na Hod za život u Zagrebu u 11 sati ispred HNK!!! Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!