VIDOVIĆ O INA-i: Pokušaj da se povežu Račan i Sanader primjer je obmane i laži

Čelnik Socijaldemokrata Davorko Vidović je, komentirajući jučerašnje aktualno prijepodne, ocijenio da je ovo “već i ozbiljno i gadljivo i nije više zabavno”.

“Umjesto da, kao predstavnici naroda, dobijemo odgovore na važna pitanja u ovoj zemlji, dobivamo hrpu besmislica, otrcanih fraza, upadljivo izbjegavanje odgovora i diskvalifikaciju oporbe”, kazao je. Podsjetio je da je premijeru postavio pitanje o gašenju sisačke rafinerije, potezu koji je dijametralno suprotan energetskoj strategiji Hrvatske i protivan Zakonu o energiji koji je tada vrijedio.

“Pokušaj da se blasfemično u istoj rečenici povežu Ivica Račan i Ivo Sanader primjer je obmane, laži i pokušaja diskvalifikacije drugih da bi se ekskulpirala vlastita odgovornost za učinjeno ili neučinjeno”, istaknuo je Vidović, javlja HRT.

Dodao je da je Račanov potez u postupku privatizacije Ine bio potpuno transparentan i novinari su dobili CD-e s vlasničkim ugovorom dok je Sanaderu presuđeno da je koruptivnim djelovanjem u birtiji, na papirićima upisao novčani iznos mita i predao upravljačka prava, mimo ugovora, čime se povećao vlasnički udio MOL-a nad Inom, suprotno interesima energetske neovisnosti Hrvatske, istaknuo je Vidović.

“Nikako ne smije proći pokušaj da se optuži Račanova Vlada kao ona koja je započela taj proces, odgovornost leži na HDZ-ovim vladama i njihovim premijerima”, ustvrdio je Vidović zatraživši od Vlade donošenje ozbiljne energetske strategije.