VIDOVIĆ-KRIŠTO: Tražim ostavke sudaca Vrhovnog suda, državne odvjetnice…

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je u utorak na neopozive ostavke suce Vrhovnog suda, članove Državnog sudbenog vijeća te glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek “zbog opće društvene nepravde koju su prouzročili”.

Izvor: Media servis

Osim poziva na ostavke, u dopisu Vrhovnom sudu, DSV-u i glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj-Šipek, Vidović Krišto, navodi i da su “pravosuđe svojim nepravednim odlukama, odugovlačenjima i razvodnjavanjem pravosudnih slučajeva, a pravosudni dužnosnici svojim ponašanjem, glavni uzročnici gospodarskih, socijalnih i političkih problema u Hrvatskoj.

“Društvo u kojem pravosuđe ne obavlja savjesno svoje zadaće je društvo u kojem se ne znaju pravila, a takvo društvo ubija kreativnost, demotivira marljivost i rad, a motivira gramzljivost i zlouporabe i stvara društvenu depresiju.

Hrvatski građani imaju pravo, kao i svi drugi narodi EU, na jednakost pred zakonom i zakonsku zaštitu”, zaključila je zastupnica.

Vidović Krišto je posebno izdvojila slučaj Kornatske tragedije u kojoj je 12 vatrogasaca izgubilo život, a bivši vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražen Slavica nakon 13 godina je oslobođen krivnje.

Nabrojala je i slučaj suca Ivana Turudića te slučaj Nanbudo. “Hrvatsko pravosuđe je servis moćnih struktura, selektivno, a na slučaju protuzakonite fešte u Splitu smo vidjeli i duhovnu i intelektualnu razinu našega pravosuđa, ocijenila je Vidović Krišto.

Komentiraj