VIDOVIĆ-KRIŠTO NAPALA PROSLAVU U SRBU: Tražimo od Plenkovića na što se tamo potrošio novac

Karolina Vidović-Krišto, saborska zastupnica Domovinskog pokreta danas je na pressici vrlo oštro napala proslavu u Srbu te ustvrdila da Vlada financira skup koji slavi „genocidni pokolj nad Hrvatima u Borićevcu i u okolnim mjestima”.

„U vremenu kada se državni proračun teško puni, kada velike za sustav relevantne tvrtke smanjuju plaće svojim zaposlenicima, kada ljudi dobivaju otkaze, kad ne znamo gdje će se zaustaviti pad standarda, hrvatska vlada financira skup kojim slavi genocidni pokolj nad Hrvatima u Borićevcu i u okolnim mjestima i to sa 100 tisuća kuna”, kazala je Vidović_Krišto.

Rekla je da se slavi pokolj nad vlastitim narodom i da je to “odvratno i šizofreno”, te podsjetila na ubijenu obitelj Ivezić, te 24-ero djece, žena, staraca i ostalih. Rekla je i da je Vlada financirala tu proslavu sa 100 tisuća kuna poreznih obveznika.

“Od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića tražimo precizan izvještaj na što se točno potrošio taj novac u Srbu. Vlada odgovara Saboru, tražimo detaljnu specifikaciju troškova na što se jučer potrošila svaka lipa od izdvojenih 100 tisuća iz hrvatskog državnog proračuna”, rekla je Vidović Krišto.

Podsjećamo kako je u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) i Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Donjem Srbu u nedjelju je kod spomenika Ustanak naroda Like i Korduna obilježen Dan ustanka u Srbu.

Komentiraj