VIDEO: ZORAN MILANOVIĆ – Moje najmoćnije oružje će biti moj govor – to je ono što predsjednik ima

Podijelite članak

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u zagrebačkoj Tvornici kulture ima svoj prvi predizborni skup.

Izvor: Media servis

Nakon što je ulazak u predsjedničku utrku najavio sloganom ‘‘Predsjednik s karakterom‘‘, za drugu fazu kampanje odabrao je slogan ‘‘Normalno‘‘ pa se tako i današnji skup zove ‘‘Potpuno normalan skup‘‘.

“Ovdje vam neću pričati stvari koje znam i znate da ne mogu ispuniti, odnosno da sam znam da ih nikada neću moći ispuniti. Ne natječem se za premijera, to je vrijeme prošlo. Ovlasti predsjednika Republike su takve kakve jesu i u civiliziranoj, pristojnoj državi sasvim dovoljno. Sve drugo, sva druga obećanja i priče su put u autokraciju i tiraniju”, rekao je Milanović, pa nastavio:

“Ratovi su pobogu gotovi, u tim ratovima smo pobijedili i ne treba ih produžavati. Od toga ne da nitko nema koristi, imamo samo štete. Oni koji su dali svoje život, vječna im slava. Oni koji su se borili i dali svoj doprinos, vječna zahvalnost, ali mi moramo naprijed. Mi i dalje, nakon 30 godina moramo stvarati, ništa više, nego samo normalnu državu…”

“Moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše – upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza”.

O pravosuđu je rekao: “Korupcija je lijepo ime za ono što narod zove lopovluk, to je nagon da se uzima tuđe, da se uzima iz zajedničke blagajne. Godinama gledamo kako ljudi na vlasti, oko i pri vlasti izvlače ogromnu materijalnu korist i onda se onima koji ih prozivaju smiju u lice i rugaju im se. To izaziva bijes i to nije normalna Hrvatska i to ću mijenjati govorom, stavom, gardom, a ne lupanjem šakom po stolu, ne upadanjem na sjednice Vlade jer mi tamo nije mjesto. S Vladom ću koliko je moguće surađivati”.

Uoči skupa šefovi SDP-a Davor Bernardić i HSS-ov Krešo Beljak rekli su zašto podržavaju Milanovića:

“Šalje jasne poruke bez fige u džepu i sve više od izražaja dolazi njegov slogan predsjednik s karakterom. Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik i jaka Vlada. Nažalost sadašnja predsjednica je slaba, Vlada je slaba, opterećena je vlast korupcijom i skandalima, nisu u stanju provesti reforme i zaštititi građane. Zbog toga su predsjednički izbori prilika za nužne promjene u Hrvatskoj, a nastavak tog procesa je pobjeda koalicije na parlamentarnim izborima”, rekao je Bernardić.

“Zato što je najbolji, između onoga što se nudi, on je najbolji. Da je idealan – nije, da je savršen – nije, Bože moj nije nitko, ali je u ovom trenutku jedini koji može donijeti svjetlo u ovu oblačnu Hrvatsku”, riječi su Kreše Beljaka.

Komentiraj