VIDEO: ŽIVI ZID UZ POZNATOG NEUROKIRURGA – Upozorio na nesavjesne kolege, pa smijenjen

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prof. dr. Dinko Štimac, poznati neurokirurg iz Rijeke, poznat je javnosti kao liječnik koji je prvi u Hrvatskoj, ali i u svijetu, pacijentu ugradio 3D printani umjetni kralježak.

Učinio je to 77-godišnjem pacijentu s malignom bolešću na mjesto sedmog vratnog kralješka koji je imao metastazu u svom trupu.

Prof. Štimac je potom pacijentu kroz obrvu izvadio tumor, a onda i prvi put izveo operaciju s dvije premosnice na krvnim žilama mozga. Takav tip operacije također je izveden prvi put u svijetu.

Međutim, kada je takav stručnjak ukazao na neke kolege koji nesavjesno rade i ugrožavaju pacijente, stigla je “nagrada” – smijenjen je s mjesta predstojnika Klinike za neurokirurgiju KBC Rijeka.

Tim povodom organizirana je i pressica, a uz prof. Štimca tu su bili i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i saborski zastupnik Ivan Pernar, jer se radi o njihovom članu, o čemu je prof. Štimac rekao:

“Slijedili su napadi članova HDZ-a ili njihovih mecena iz KBC-a na mene, koji su kulminirali optužbama za narušavanje međuljudskih odnosa, što je bio službeni razlog moje smjene”, rekao je Štimac i dodao da je u Živi zid ušao u ožujku jer je to jedina politička stranka koja se bori za pravdu, a od tog su trenutka napadi na njega iz HDZ-a postali još intenzivniji.

Uz snimku na Facebooku Pernar je zapisao:

Danas sam bio na konferenciji za medije s neurokirurgom prof.dr.sc. Dinkom Štimcem koji je rekao da je zbog prigovaranja kolegama na nesavjestan rad i prijave istog ravnateljstvu i liječničkoj komori smijenjen s pozicije predstojnika klinike za neurokirurgiju.

Objašnjava čovjek da su se radile brojne liječničke greške i da su posljedično nastradali pacijenti. Pitali su ga novinari da im pokaže o kojim se konkretnim slučajevima radi.

Rekao im je da im ne smije pokazati jer bi se pacijenti prepoznali, ali da nadležne institucije imaju sve prijave njegove.

Potom sam ga zamolio za uvid u slučajeve koje je prijavio, kad sam počeo čitati, smrznuo sam se, na što me Štimac pogledao i rekao: “to je samo u posljednja 2 mjeseca”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2103954613263644″ bottom=”30″]