VIDEO: ŽIVI ZID OPLEO PO VRDOLJAKU – Traže porezni nadzor nad imovinom čelnika HNS-a

Damjan Vucelić, saborski zastupnik Živog zida, traži da se hitno provede porezni nadzor nad imovinom predsjednik HNS-a Ivana Vrdoljaka, kao i užih članova njegove obitelji.

Rekao je to na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, jer, kaže, valja utvrdilo postoji li nesrazmjer njegove imovine i prihoda.

Tajnik Živog zida Tihomir Lukanić je za Vrdoljaka rekao: “Na njegovu primjeru vidi se sva čar hrvatske politike, dok mizerna strančica upravlja velikim resorima, s druge strane njen šef radi vlastite biznise, gradi stanove, kupuje stanove u višemilijunskim iznosima, razvija plinski i cargo-željeznički biznis… To su ljudi koji su prije politike bili prosjaci, a danas su sinovi, s jednom rukom duboko u vlastitim, drugom u poduzetničkim kombinacijama… Kokošar, Crni Jack i Kumpić upravljaju Hrvatskom i oni su uzroci svih velikih problema, te je nužno zapitati se odakle im imovina”, zaključio je Lukanić, pozivajući se na likove iz “Smogovaca”.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je rekao kako su poslali dopis Poreznoj upravi, te naveo da su kod Vrdoljaka zanimljivi ‘slučaj razdjelnici’ dok je bio ministar gospodarstva, potom slučaj Brodosplit gdje je bio “presudan čovjek”, jer je, ističe, njegov potpis je na svim dokumentima kojima je brodogradilište dano Tomislavu Debeljaku. “Dao mu je i milijardu i pol kuna da napravi 30 brodova kroz program restrukturiranja, a tih brodova nema”, izjavio je Sinčić ističući kako bi Porezna uprava to trebala ispitati kako bi se vidjelo “je li koji milijunčić završio na Vrdoljakovu računu”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zivizidd/videos/408384250073419″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!