VIDEO: ŽIVI ZID O REFERENDUMU – Ne odustajemo, pozivamo sve da pomognu, Vladi ne vjerujemo ni riječ – kaže Sinčić

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, rekao je na pressici kako stranka nema namjeru odustati od referenduma protiv poreza na nekretnine, koji su i najavili.

Kada je riječ o najavi premijera Plenkjovića o odgodi poreza, Sinčić je rekao kako ovoj vladi ne vjeruje niti jedno slovo i kako “ništa nismo vidjeli na papiru”, te dodao:

“Plenkovićeva najava imala je namjeru razblažiti i ohladiti inicijative otpora. Mi nastavljamo s pripremama za referendum bez odstupanja i pozivam sve pojedince, udruge, stranke i sindikate, baš kao i svakog onog tko smatra da je porez na nekretnine atak na privatnu imovinu, da se priključe i da dijele s nama uspjeh ili neuspjeh”.

Sinčić je najavio kako već ove godine treba tome stati na kraj, te da se sada konzultiraju s pravnim stručnjacima, sucima u ustavnim stručnjacima i to oko ustavnog pitanja.

“Ne dirajte u našu imovinu i našu djedovinu i počnite se baviti neprocesuiranim kriminalom”, naglasio je Sinčić i rekao da građani ionako već plaćaju prevelike poreze.

Kada je pak riječ o ustavnosti referenduma, Sinčić je rekao – “koliko pravnika, toliko i mišljenja, tek kad definiramo referendumsko pitanje, onda se može suditi o njegovoj ustavnosti.”

PISALI SMO:

VELIKA ANKETA: Od političkih vođa Plenković je najveće razočaranje, a Ivan Vilibor Sinčić najmanje – čitajte OVDJE.

SPISATELJICA MAJA SAČER: Oni od poreza neće odustati – rješenje je referendum, ili da nas 2 milijuna ne platimo uplatnice – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zivizidd/posts/1176371465801217″ bottom=”30″]