VIDEO: ZELENSKI JE JASAN – Nećemo dati nijedan dio teritorija za mir, iako će to biti tema pregovora

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dao je intervju za CBS u kojem je rekao da se nije spreman odreći nijednog dijela ukrajinskog teritorija za mir u zemlji iako je svjestan da će to i dalje biti tema pregovora.

“Nismo spremni odreći se nijednog teritorija Ukrajine. Sigurno će se o tome razgovarati na pregovorima, razumijem rusku stranu.

Definitivno neću priznati Krim kao ruski teritorij, kao ni istočne pokrajine. Od početka rata nismo bili spremni odreći se teritorija.”

Ukrajinski je predsjednik rekao i da je spreman dati život za svoju zemlju.

U obraćanju južnokoreanskim parlamentarcima je rekao:

“47 dana branimo se od gotovo cijele ruske vojske – njenih najsposobnijih postrojbi. Naše Oružane snage Ukrajine bore se herojski, vrlo mudro, racionalno koristeći dostupne resurse i oružje.

Primamo pomoć iz cijelog svijeta. I iskreno sam zahvalan vašoj državi, iskreno zahvalan vašem narodu na podršci. Ali treba nam mnogo više….”

Ministarstvo vanjskih poslova je pak objavilo kako je Ured glavnog ukrajinskog tužitelja registrirao 5.889 ratnih zločina koje je Rusija počinila u Ukrajini.

Objavljeno je i kako je pukovnik Aleksander Bespalov deveti je ruski časnik navodno ubijen u Ukrajini, piše BBC, no nije jasno gdje i kako je ubijen.

Navodno je pokopan u ruskom gradu Ozersku u petak, no BBC nije mogao neovisno potvrditi ove tvrdnje.