VIDEO: ZAGREBAČKI MEGAROTOR – Pomiče se rok zatvaranja prometa, evo kako će izgledati

Izvor: IGH
Izvor: IGH

Zbog radova na rekonstrukciji Remetinečkog rotora, nekoliko tjedana dijelom Novog Zagreba ne voze tramvaji, a od 30. studenog taj najvažniji ulaz u Zagreb bit će potpuno zatvoren za sav promet do siječnja 2020. godine.

Zatvaranje remetinečkog rotora bilo je najavljivano za početak studenog, no iz Grada N1 doznaje da je rok za planirani početak druge faze rekonstrukcije pomaknut na 30. studenog – i trebao bi trajati do početka 2020. godine.

“Uvjeti projektne dokumentacije i tehnologija građenja uvjetuju potpuno zatvaranje rotora za promet. Privremenom regulacijom promet će biti prebačen na izgrađene privremene prometnice, izvodit će se radovi izgradnje dva tunela u smjeru istok-zapad, rekonstrukcija i dogradnja postojećeg rotora s prilaznim prometnicama”, naveo je za N1 pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Rekonstrukcijom rotora u Zagrebu izgradit će se dva podvožnjaka – na Jadranskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik, iznad kojih će voziti tramvaji, a planirano je proširenje prilaznih rampi na kružnom toku dok će istočna strana rotora dobiti nadvožnjak većeg raspona te će biti postavljeni i semafori.

veliki rotor, rotor, remetinec

Privremene prometnice kojima će se voziti kada se zatvori rotor su iz smjera Karlovca prema gradu Riječkom cestom, a sa Savske ulice prema Karlovcu i Areni ići će se novom cestom koja će biti uz nasip dok će u smjeru prema Velesajmu i od Velesajma biti nova cesta uz samu Dubrovačku aveniju.

“U tijeku je izgradnja privremenih prometnica te će do 30. studenog 2018. godine, kada će se pothodnik zatvoriti i za pješake i bicikliste, biti izgrađen i privremeni semaforizirani prijelaz Avenije Dubrovnik za pješake i bicikliste na križanju s Ulicom Mate Parlova”, navodi Bilić.

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI ROTOR KADA BUDE GOTOV:

Komentiraj