VIDEO: ZA IRENU – Pjesma Zorana Kalezića, jednog od najvećih pjevača narodne glazbe

Usprkos teškom zdravstvenom stanju, jedan od najvećih regionalnih pjevača narodne glazbe, Zoran Kalezić, objavio je emotivnu pjesmu i spot “Za Irenu”.

Posveta je to njegovoj supruzi uz čiju je podršku realiziran ne samo spot, već i aktualno studijsko izdanje “Spomenar” objavljeno pod okriljem izdavačke kuće Jugoton Croatia Records.

Glazbu potpisuje Mirsad Serhatlić, stihove je pisala Natalija Preočanin Samardžić, dok je aranžman posložio Aleksandar Kovačević. Režiju spota potpisuje Nikola Vukčević, koji se sa zadovoljstvom odazvao na novi poziv za suradnju, nakon što je sa Zoranom uspješno realizirao dva spota. Osim Zorana Kalezića, u spotu se pojavljuju Slobodan Vukčević i Sanja Stupar iz plesne škole Sonrisa te violinistica Danijela Drašković i violončelistica Jovana Timotijević Novaković.

Zoran Kalezić desetljećima ostavlja značajan trag u narodnoj glazbi svojim toplim, autentičnim glasom, dubokom emocijom i  jedinstvenom interpretacijom. Među mnogobrojnim nagradama koje je osvajao od  samih početka karijere, važno je istaknuti drugu nagradu na Festivalu narodne glazbe u Parizu te prvu nagradu na festivalu Beogradsko proleće.

Šest godina bio je predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Srbije, vlasnik je Estradne nagrade Srbije i nositelj statusa istaknutog umjetnika Jugoslavije, a dobitnik je i nagrade za životno djelo u Crnoj Gori. Uvijek vjeran sebi i glazbi, Zoran Kalezić i dalje ide naprijed krupnim koracima, boreći se da iz sebe izvuče ono najbolje i najiskrenije.