VIDEO: VRIJE NA FILOZOFSKOM – Dekan Previšić treba otići do 3. listopada, ili slijedi blokada

Foto: Plenum Filozofskog fakulteta
Foto: Plenum Filozofskog fakulteta

Budući su vrata bila zatvorena već u 18 sati, Plenum Filozofskog fakulteta održan je ispred zgrade fakulteta. Još jednom je zatražena ostavka dekana Vlatka Previšića, a očekuju je do 3. listopada. U protivnom slijedi blokada fakulteta.

“Obzirom da je riječ o političkom skupu, na koji su pozvani ne samo studenti i nastavnici već i građani, iz pravnih i sigurnosnih razloga nije moguće odobriti njegovo održavanje u prostoru Filozofskog fakulteta, niti preuzimanje odgovornosti za posljedice. Sveučilište i fakultet nisu mjesto za ovaj oblik djelovanja. Osobno pozdravljam sve konstruktivne inicijative, ali na adekvatnom mjestu i provođene primjerenim metodama”, priopćio je ranije Previšić.

Dekan Vlatko Previšić studente optužuje za politikanstvo. Policiji je prijavio i da je primio prijetnje smrću. Studenti i dalje traže njegovu ostavku. Na Plenumu je odlučen rok i to 3. listopada, kad očekuju da će se dekan povući. Ako to ne učini, slijedi blokada fakulteta, poručili su studenti. Na Plenumu je zatražena i ostavka rektora Sveučilišta u Zagrebu, Damira Borasa.

Izglasano je i da će studenti opstruirati sjednicu Vijeća koja je zakazana za sutra u 11 sati. Studenti će doći u velikom broju. Na toj sjednici, mimo običaja, studentski predstavnici nisu dobrodošli, pa sumnjaju da se želi netransparentno donositi odluke koje će im ići na štetu.

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/plenumffzg/posts/1090915847668078:0″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/plenumffzg/videos/1090865201006476/” bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!