VIDEO: VILIBOR SINČIĆ – Agrokor je država u državi – gdje je prijava protiv ministra Marića?!

ivan vilibor sinčić, živi zid

“Agrokor je neodrživ već dugo vremena. To je slom kreditne, monetarne i fiskalne politike”, rekao je u Saboru zastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

Naglasio je i kako je nemoguće vraćati dugove u takvim okolnostima.

Lako je bilo poslovati s opraštanjem poreza, uz potporu države i plaćanjem bonovima, što je protuzakonito. Bonovi su protuzakoniti desetak godina. Što se radilo? Svi smo gledali kako se krši zakon. Očito je Agrokor država u državi…Gdje je prijava protiv ministra Marića i osoba koje sjede u upravi Hrvatske banke za obnovu i razvoj”, pitao je Sinčić.

Krediti koje je HBOR dao Agrokoru, kaže, neće nikada biti vraćeni. A o Zakonu o sistemski važnim tvrtkama je rekao: “Zakon će kad tad doći na raspravu i mi smo za to da se ispita porijeklo imovine onih na koje će se primjenjivati”, kazao je Sinčić.

Burno je oko Agrokora reagirao i SDP-ov Gordan Maras, koji je rekao:

“Most očito ima informacije koja su se kaznena djela događala u toj tvrtci ili se radi o čistom populizmu da bi se zamaglila situacija i donio zakon koji bi stavio dodatni trošak na porezne obveznike.

Uživa li ministar Marić povjerenje Mosta nakon što je gospodin Petrov podnio kaznenu prijavu protiv vlasnika Agrokora? Želim to čuti od Mosta”.

Maras je dalje rekao da ne može povjerenje imati osoba koja je radila do prije godinu dana za Agrokor protiv kojega Most podnosi kaznenu prijavu.

Naveo je i kako je problem podignuti minimalnu plaću, a nije problem milijune omogućiti ljudima za koje se rade posebni zakoni.

Rekao je i kako se sve isto pokazalo i prilikom porezne reforme.

MOŽE VAS ZANIMATI:

IVAN PERNAR: Pozivam Dinka Cvitana da pokaže hrabrost i procesuira Todorića, kao što je mene – čitajte OVDJE.

VIDEO: HIT NA INTERNETU – Dok je govorila o “lex Agrokoru” ministrica prasnula u smijeh – čitajte OVDJE.

BRANIMIR BUNJAC: Marić je došao iz Agrokora i ništa ne zna – takav je hohštapler bio HDZ-ov kandidat za premijera – čitajte OVDJE.

Komentiraj