VIDEO: VIDOVIĆ-KRIŠTO PLENKOVIĆU: Pupovac je vršio pritisak na pravosuđe – javno je u Negoslavcima tražio da se ne istražuju ratni zločini

Karolina Vidović-Krišto, zastupnica Domovinskog pokreta, odgovorila je premijeru Andreju Plenkoviću koji ju je prozvao zbog njezine izjave nakon pucnjave na Markovom trgu u Zagrebu.

Ovo je njezina objava na Facebooku, koju prenosimo u cijelosti:

Da živimo u društvu funkcionalne i vitalne demokracije onda bi jučerašnja konferencija u javnosti izazvala skandal, jer je g. Plenković govorio da će naložiti policiji i tajnoj službi SOI, da utvrde tko su poticatelji na mržnju.

Tajne službe su takvu vrstu posla obavljale za vrijeme komunističkog režima. A kako je g. Plenković spominjao i europske vrijednosti, podsjetit ću ga na te vrijednosti: to su vladavina prava, jednakost pred zakonom svih građana, sloboda medija. Europske vrijednosti ne poznaju nedodirljive pred zakonom.

Kao građanka i kao majka duboko sam potresena očajničkim i nerazumnim činom Danijela Bezuka. Svi ćemo se složiti da nema opravdanja za taj čin, međutim činjenica da je Danijelov stric poginuo u obrani Vukovara, a da je prošli tjedan zastupnik Milorad Pupovac, glavni koalicijski partner Andreja Plenkovića vršio pritisak na pravosuđe, kada je javno u Negoslavcima tražio da se ne istražuju ratni zločini koji su počinjeni od Srba, i da nitko na to nije reagirao – dovela je veliku većinu hrvatskih ljudi do očaja.

Pritisak na pravosuđe je kazneno djelo. Zamislite da sam ja od pravosuđa tražila da nešto NE procesuira – isti dan bih vjerojatno završila u zatvoru. I, konačno, Plenković treba biti svjestan da korupcija nije ni lijeva ni desna, već je društveno zlo, a to zlo je uzročnik društvene depresije i siromaštva građana. Iz navedenoga vidimo da ova Vlada sustavno štiti korupciju, i to čini potpuno otvoreno i na toliko bahat način koji ljudima vrijeđa zdrav razum.