VIDEO: VELIKA TUGA – Spasioci izvukli dječaka (5) iz bunara dubokog 32 metra, ali nije izdržao

Spasioci su uspjeli izvući dječaka koji je već peti dan bio zatočen u bunaru na sjeveru Maroka. Njegovo stanje nije bilo poznato.

U delikatnoj i opasnoj operaciji, koju su svako malo ometaje stijene i mogući odroni, radnici su danonoćno strojevima pokušavali spasiti petogodišnjeg dječaka Rayana Awrama.

Podsjetimo, on je u utorak upao u bunar dubok 32 metra u sjevernoj pokrajini Chefchaouen.

– Nadamo se da nećemo naići na stijene, rekao je ranije novinarima na licu mjesta glavni spasilac Abdelhadi Thamrani u subotu poslijepodne kada je preostalo još nekoliko metara za kopati, javlja HRT.

Državna televizija je kasnije objavila da su spasioci od Rayana udaljeni 90 centimetara i da su točno odredili njegovu lokaciju iz horizontalnog tunela koji kopaju, nakon što su dovršili kopanje okna paralelnog bunaru.

Thamrani je rekao da je teško odrediti djetetovo stanje jer ga je kamera spuštena niz bunar pokazala kako leži na boku, no dodao je da se nadaju da će ga izvući živog.

Večeras su ipak uspjeli izvući dječaka koji je odvezen kolima Hitne pomoći. Ne zna se još u kakvom je stanju. Više informacija bit će poznato tijekom jutra.

Kako pišu marokanski mediji, u kolima Hitne pomoći dječaka su čekali njegovi roditelji

Ali, na kraju je došlaa kratka vijest – dječak nije izdržao.

Kralj Mohamed poslao je sućut njegovim roditeljima, objavili su državni mediji.