VIDEO: VELIKA BRUKA U SVJETSKOM TENISU – I Novaka Đokovića optužuju za namještanje

Otkako je britanska novinarka Heidi Blake u suradnji s BBC-om objavila da ima dokaze o namještanjima mečeva na najvišoj razini svjetskog tenisa, stžu i nove optužbe iz Italije i Francuske.

đoković

Prema navodima talijanskog Tuttosporta i francuskog Sporta čak je i Novak Đoković na počtku karijere 2007. namjerno izgubio protiv Francuza Fabricea Santoroa. Bilo je to na Mastersu u Parizu kada je 19-godišnji Đoković zaista izgubio meč od Santoroa (6-3, 6-2).

Prvo ime svjetskog tenisa Đoković igra na Australian Openu, gdje je pet puta pobijedio, a nakon optužbi kaže:

„Uvijek će biti takvih optužbi, pogotovo sada kada se špekulira s pričama o namještanju. Ništa drugo nemam dodati. .. Znate, sve dok netko ne izađe sa čvrstim dokazima, za mene su sve to nagađanja.“

Sjetio se i kada je izgubio u Parizu:

„Izgubio sam taj meč, ali nije mi jasno radite li priču o tom meču ili pokušavate iskopati bilo što o porazima vrhunskih tenisača u ranim fazama turnira. To je apsurdno. Ispada da svatko može izmisliti što god hoće o bilo kojem porazu top-tenisača. To je ono što želim reći. Mislim da za tako nešto ne postoje nikakvi dokazi, niti jedna jedina činjenica. To su samo špekulacije. Tako da u svemu tome ne vidim nikakvu priču.“ (m. m.)

https://www.youtube.com/watch?v=x2nHayLom5c

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!