VIDEO: UZ OGORČENE ŠTRAJKAŠE – I zastupnik Pernar nosio transparent “Govno govnima”

govno govnima, štrajk, uljanik

Ogorčeni radnici brodogradilišta Uljanik i 3. Maj, koji su bez kune u džepu, prosvjedovali su na Markovom trgu gdje su se mogli vidjeti mnogi transparenti, pa i onaj na kojem je pisali “Govno govnima”.

I ne samo to, nego su uz transparent prosvjednici stavili i previ izmet.

Kako je sam opisao na Facebooku, transparent je pomogao nositi i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Evo njegove objave:

“Zanimljivu sam situaciju imao s par radnika koji su me zamolili da nosim transparent “govno govnima” pred Sabor.

Budući da me nije teško nagovoriti, pristao sam na to, u jednom trenutku je jedan od njih izvadio dječje pelene od svog djeteta i stavio ih pred ulaz u Sabor.

Policija ga je brzo opkolila, uglavnom, uzeo je taj transparent i pelene nazad i čini mi se da su ga pustili, međutim, veli on meni – šta nisi s nama ostao kad su nas opkolili.

Odgovor je jednostavne naravi, ja mogu pomoći u prosvjedu, mogu statirati, čak i odraditi neku manju ulogu, ali ne mogu namjerno izazvati incident, niti mogu ući u sukob s policijom – iz jednostavnog razloga.

Ne mogu privatizirati prosvjed jer smisao prosvjeda nije da se sve kamere usmjere na mene. Fokus prosvjeda je da se radnicima isplate plaće – oni i njihovi zahtjevi moraju biti u centru pažnje.

Uglavnom, nemoguće je ljudima ugoditi, ako odbijete nositi transparent – niste od akcije, ako pristanete nositi transparent, a ako situacija eskalira – opet nije dobro jer niste od akcije, ako pak pristanete na akciju do kraja – opet nije dobro jer vas optuže za samopromociju i da hoćete pažnju skrenuti na sebe.

Koju god odluku donijeli – pogriješili ste. Takve su situacije česte kod prosvjeda, onda mediji to znaju iskorištavati, međutim, narod im više ne vjeruje”.

Valja dodati kako je policija legitimirala dvojicu prosvjednika s transparentom “Govno govnima”, a Pernar je uz objavljenu snimku napisao:

“Policija privodi dva čovjeka zbog transparenta govno govnima pred Saborom”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/261119924533448/” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2168788516780253?” bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!