VIDEO: UKRAJINA TEŠKO OPTUŽUJE – Buča sravnjena sa zemljom, mlade obitelji pobijene, žene silovane

Ruska vojska po Ukrajini harači i uništava i 38. dan rata i pritom, prema mnogim vijestima, vojnici pljačkaju i siluju.

Mariupolj, koji se spominje kao razoreni grad, koji se stalno granatira, nažalost neće biti jedini koji je sravnjen sa zemljom, jer je savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič na ukrajinskoj televiziji rekao kako Černihiv pokušavaju pretvoriti u drugi Mariupolj.

“Ruska vojska usredotočila je svoje napade na ukrajinske istočne pokrajine a zračnim napadima izloženi su gradovi Mariupolj, Harkiv i Černihiv”, rekao je.

Više od 1.500 eksploziva pronađeno u jednom danu u ukrajinskom selu Dmitrivka, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je ruske vojnike da namjerno miniraju područja na sjeveru Ukrajine dok se povlače ili ih potiskuju ukrajinske snage.

A savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko na Twitteru je objavio video razorene Buče koja je gotovo potpuno sravnjena sa zemljom.

“Buča je prije mjesec dana bila predivno, moderno kijevsko predgrađe”, napisao je Geraščenko na Twitteru i dodao:

“Buča danas – staje bombardirane i spaljene, kuće opljačkane do zadnje žlice ili sravnjene sa zemljom, mlade obitelji pobijene, muškarci nestali, žene silovane.”

A tijela najmanje dvadesetorice muškaraca u civilnoj odjeći ležala su u subotu u gradu Buči sjeverozapadno od Kijeva koji su ukrajinski vojnici vratiti pod svoj nadzor, javljaju novinari agencije AFP.