VIDEO: UBILA SE PRED KAMERAMA – Sada ćete vidjeti samoubojstvo uživo – rekla je i pucala

christine chubbuck

Piše: Dana Gordan

Daleke 1974. godine, voditeljica Christine Chubbuck izvršila je samoubojstvo dok je čitala vijesti na lokalnoj tv postaji u Floridi. Sada se o tome snima film s Rebeccom Hall u glavnoj ulozi.

Prije nego je uperila pištolj u svoju glavu, pred gledateljima i kolegama u studiju je rekla: „U skladu s politikom kanala 40 da vam donosimo najnovije vijesti o ubojstvima u svom njihovom sjaju, sada ćete vidjeti prvi pokušaj samoubojstva uživo.“

Niti danas, nakon četrdesetak godina, ne može se sa sigurnošću tvrditi je li teorija njezine majka da je uzrok nemilom događaju depresija jer je u svojim tridesetim godinama Christine bila još uvijek nevina, doista točna.

Zanimljivo je da će upravo ovaj događaj i život voditeljice biti prikazan u filmu „Christine“ na predstojećem Sundence festivalu, a glavnu ulogu će odigrati slavna Rebecca Hall.

Ona je između ostalog izjavila kako je cilj prikazivanja filma podići svijest o osobama koje žive na granici samoubojstva i da im se na vrijeme pomogne. Film režira Antonio Campos, a u njemu će se iskoristiti i dio snimke iz televizijske arhive, iako je obitelj stradale voditeljice podnjela zahtjev da se snimak tada povuče iz javnosti.

Žalba nije prošla i očito zahvaljujući tome, događaj nije pao u zaborav.

https://www.youtube.com/watch?v=szM6DTLt_C0