VIDEO: TUČNJAVA KOD BENKOVCA – Policajci tvrde da su napadnuti, a svjedoci da su bili pijani

Zadarska policija jutros je izvijestila o incidentu koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Korlatu tijekom proslave blagdana Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju, pišu Antena Zadar i Zadar News.

U zvješću PU zadarske stoji:

“Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 33, 24 i 23 godine, koje se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi te prijetnju.

U subotu u 02,15 sati u Korlatu, prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku, koji se opirao i pri tom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24 i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce, nakon čeg su se udaljili, dok je 33-godišnjak je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem 33-godišnjaka se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje te prisile prema službenoj osobi, dok se 23 i 24-godišnjaka sumnjiče za prisilu prema službenoj osobi te su sva trojica uz kaznene prijave predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Isto tako je utvrđeno kako su te večeri 31-godišnjak i drugi 23-godišnjak vrijeđali i omalovažavali policijske službenike, te su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru”.

No, svjedoci događaja, kao i snimka, govore da sve i nije bilo baš tako.

Prisile je u ovom slučaju svakako bilo, kao i alkohola, no ne toliko u krvi mladića, koliko u organizmu policijskih službenika koji su, kako nam je ispričala sestra privedenog 23-godišnjaka, smjenu proveli za šankom na kojem je radila.

Kako nam kaže djevojka L.Ž., policajci su bili u vidno alkoholiziranom stanju, a to potvrđuje i video snimka koju je snimio njezin brat koji je priveden dan kasnije. Nadalje, djevojka ne opovrgava da je njezin prijatelj, 33-godišnjak, također bio pijan, no smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol konzumirali od 21 do 2 sata ujutro, bilo nepotrebno, piše Antena Zadar.

Komentiraj