VIDEO: TRKA U NAORUŽANJU – Ovo je 340 milijuna dolara vrijedan nevidljivi F-2

nevidljivi zrakoplov, f-2

Japan ne želi zaostati i jača svoje vojne snage. Tim više što vide kako i koliko Kina jača svoje oružane snage u cijeloj regiji. Novi zrakoplov u potpunosti je japanski projekt.

Svjesni kako Kina jača svoje vojno prisustvo u regiji i u Japanu rade na modernizaciji svojih vojnih snaga. Poznati po razvijenoj visokoj tehnologiji sada su predstavili i svoj novi zrakoplov s velikim sposobnostima izviđanja i prikupljanja obavještajnih podataka.

K-2 je supernovi nevidljivi zrakoplov, kompletno stvoren domaćom tehnologijom, a svoj će prvi let imati u veljači. Vojni dužnosnici, kako prenose mediji, ističu da će s ovom vrstom zrakoplova biti iskušana i stelt tehnologija.

Najvjerojatnije će biti kombinirana s idućom generacijom lovaca i tako zamijeniti borbene zrakoplove F-2 do 2028. godine.

Novi nevidljivi zrakoplov je dugačak 14 metara, a krila su mu raspona devet metara. Crvenobijele je boje a trenutno je na aerodromu Nagoja. Cijeli projekt koji je započeo 2009. godine težak je 340 milijuna dolara.

Posjeduje najsuvremeniju tehnologiju za izbjegavanje radara. Krov kabine je proziran, a cijeli je zrakoplov premazan specijalnim premazom koji pojačava efekt nevidljivosti. (t. b.)

https://www.youtube.com/watch?v=FNDzz8UV7FY