VIDEO: TRČITE U PRIRODI – Kreće Kros Sportskih novosti – prijavite se

kros, sportske novosti

Pred nama je tradicionalni ‘Kros Sportskih novosti‘. Na zagrebačkom jezeru Bundek 17. travnja održat će se 33. prvenstvo osnovnih i srednjih škola republike Hrvatske u trčanju u prirodi.

Očekuje se dolazak do četiri tisuće natjecatelja iz cijele Hrvatske, a kako će to sve biti organizirano izvijestio je glavni operativac natjecanja Zlatko Makar, a javlja Media servis.

“Tradicija, kvaliteta i medijska pokrivenost ovog projekta daje nam za pravo reći da smo svake godine sve bolji i bolji i da smo zaustavili trend padanja prijava djece. 17.o4. održat će se 14 utrka djece od petog do osmog razreda, bit će tu srednjoškolaca od prvog do četvrtog razreda, a njima će se pridružiti i studentice i studenti”, rekao je Makar.

Dojaen Sportskih novosti Janko Goleš je u oraganizaciji ovog natjecanja duge 32 godine.

“Bundek je idealno mjesto za odražavanje Krosa jer se kompletna staza vidi od starta do cilja” rekao je Goleš i dodao:

“Molimo se da bude lijepo vrijeme i da ne pada kiša, iako je kros zanimljiv i kad pada ali kad djeca dođu iz cijele Hrvatske onda nije ugodno da budu mokri, prokisli i smrznuti. Želja nam je na Bundek dovesti što više djece”, zaključio je Goleš.

Svi koji će proći ciljem nagradit će se majicama krosa, a osim medalja za pojedinačne uspjehe, tradicionalno se proglašavaju i najbolje škole. Prijave za kros učenika treba poslati najkasnije do utorka 12. travnja na e-mail adresu kros@has.hr, a obrazac prijave može se preuzeti sa stranice www.has.hr.

Komentiraj