VIDEO: TRAGEDIJA NAD RIMOM – Sudarila se dva zrakoplova, poginula oba pilota

Tijekom obuke dva zrakoplova sudarila su se iznad Rima. U obuci su sudjelovala još dva zrakoplova, koji su zatim uspjeli prisilno sletjeti.

Tragedija se dogodila kod mjesta Guidonia Montecelio, a sudarila su se dva zrakoplova Siai Marchetti 208 talijanskih zračnih snaga.

Za vrijeme vježbe dvije su se letjelice dodirnule, a vježba je uključivala četiri ultralakih zrakoplova. Jedan je avion izgubio krilo te su se oba aviona srušila, prenosi la Repubblica.

Jedna letjelice pala je između zgrada u ulici Via della Longarina kod McDonald’sa. Drugi je avion uspio sletjeti na Via delle Margherite izbjegavajući kuće te se zabio u automobil.

Svjedoci kažu kako je pilot još bio živ, počeo je dozivati pomoć. Neki su pokušali ugasiti plamen aparatom za gašenje, a onda je eksplodirao.

Dvije zgrade su evakuirane, a oba pilota su preminula. Drugih ozlijeđenih trenutno nema. Na licu mjesta stigla je policija i karabinjeri.

Druga dva pilota koji su svojim zrakoplovima redovito sletjeli nisu ozlijeđeni te će uskoro biti saslušani.

Tužiteljstvo će pokrenuti istragu kako bi se rekonstruiralo što se dogodilo. Čak će i zrakoplovna inspekcija, kao vojni zrakoplov, pokrenuti istrage.

“Vijest o pogibiji dvojice pilota Zrakoplovstva u padu zrakoplova ispunjava nas tugom. U ime Vlade izražavam najdublju sućut i blizinu obiteljima, kolegama iz 60. brigade i cijeloj jedinici Zraka Sila. Naše molitve idu njima”. Izjavila je premijerka Giorgia Meloni.