VIDEO: TOMAŠEVIĆ O OBNOVI – Konačno se pomiče, žao mi je što su prošle tri godine

Uoči treće godišnjice od zagrebačkog potresa, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici održali su redovnu konferenciju za medije ispred Gimnazije Tituša Brezovačkog, koja je u fazi obnove.

Tom prilikom Tomašević se osvrnuo na obnovu privatnih objekata u metropoli.

‘‘Obnova zgrada, posebice izgradnja zamjenskih kuća je nešto što se u Zagrebu definitivno nije napravilo. Ali kako je ministar Bačić to više puta isticao na zajedničkim sastancima da mu je to jedan od prioriteta, vjerujem da će se to konačno promijeniti. Ista stvar je i s rušenjem onih obiteljskih kuća koje su opasne za obiteljske kuće koje su u blizini. T

o su neki prioriteti, a obnova višestambenih zgrada vjerujem da će se puno više ubrzati nakon novog Zakona o obnovi s obzirom na to da idu unaprijed iznosi za samoobnovu‘‘.

A ističe da je jako zadovoljan tempom obnove javnih zgrada, što je u ingerenciji Grada.

Istaknuo je da je Zagreb završio sa cjelovitom obnovom pet zgrada, dok nijedna državna institucija nije završila ni jednu zgradu.

“Ono što ja mogu vidjeti, prođite malo po gradu, imate jako puno skela, imate jako puno privremene regulacije prometa kojeg mi reguliramo u Gradu Zagrebu. Točno vidim svaku višestambenu zgradu koja krene u konstrukcijsku obnovu. Konačno se to pomiče. Žao mi je što su prošle tri godine, ali ipak sam više optimističan nego što sam bio prije‘‘.