VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI – Ubijene su najmanje 143 osobe, a više od stotinu je ranjeno

U Moskvi se dogodio krvavi napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall, a prema prvim informacijama, najmanje tri osobe u maskirnim odijelima otvorile su vatru, a kasnije su se čule i eksplozije.

Ubijeno je najmanje 60 ljudi, a više od stotinu je ranjeno. Bile su to prve vijesti, a u međuvremenu broj poginulih je skočio na 93, a strahuje se da bi moglo biti i više jer su neki u bolnici u životnoj opasnosti. Potom je javljeno da je smrtno stradalih već 115.

Broj žrtava nakon terorističkog napada u gradskoj vijećnici Crocus znatno će porasti, rekao je novinarima guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, a trenutno je na 143.

Ruski rock sastav Picnic trebao je nastupiti u koncertnoj dvorani kada se dogodio napad. Sada su objavili na Instagramu da su “živi i sigurni”.

“Dogodila se tragedija čije razmjere još ne možemo procijeniti”, stoji u njihovom priopćenju. “Pratimo vijesti i čekamo službene informacije. Glazbenici i menadžment su živi i na sigurnom, prenosi BBC.

Dvadeset i jedna osoba prebačena je u bolnice nakon napada u moskovskoj koncertnoj dvorani Crocus City Hall, a četvero ih je u kritičnom stanju, rekao je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

“Dogodila se tragedija. Vatrogasci su na terenu. Površina požara je velika. Dvadeset i jedna osoba je ozlijeđena i prevezena u bolnice, četiri su u teškom stanju. Detalji će biti poznati nakon gašenja požara”, rekao je za televizijski kanal 360, prenosi TASS.

Specijalne jedinice Ruske garde nalaze se na mjestu nesreće, traže počinitelje i evakuiraju građane, piše RIA.

Zaštitar je opisao kako su on i trojica kolega preživjeli napad:

“Kada je počela pucnjava, stajao sam na centralnom ulazu u prizemlju. Počeli su pucati izvana i razbili su stakla. Na ulazu su bila još tri zaštitara koji su se sakrili iza reklamnog panoa. A ti napadači su prošli deset metara od nas.

Počeli su nasumično pucati po ljudima u prizemlju i krenuli prema koncertnoj dvorani. Kada je pucnjava prestala, izašli smo kroz centralni izlaz, službe su već pomagale ranjenima”, rekao je za BBC.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad piše na Telegram kanalu te skupine, a prenosi Sky News.

– Borci Islamske države napali su veliko okupljanje kršćana u gradu Krasnogorsku u predgrađu ruske prijestolnice Moskve, ubivši i ranivši stotine i prouzročivši veliko razaranje mjestu prije nego što su se sigurno povukli u svoje baze – poručili su.

Direktor FSB-a Alexander Bortnikov izvijestio je Vladimira Putina o pritvaranju 11 terorista koji su sudjelovali u napadu na Crocus City Hall, izvijestio je Kremlj. Među 11 uhićenih, sva četvorica terorista koji su bili izravno uključeni u teroristički napad su među njima, piše RIA.