VIDEO: STRAVIČNA ZLODJELA – Djecu drže kao robove a žene i djevojčice siluju i prodaju

Islamska je država čak objavila i letak o tome kako se treba postupati sa ženskim robovima, a dozvoljeno je „neposredno“ silovanje „nevjernica“.

Zadnji podatak govori kako ISIL samo u Iraku drži oko 3.500 djece i žena kao robove. Prema izvješću UN-a ISIL nastavlja s nasiljem, kršenjem ljudskih prava i humanitarnog prava, sustavno i i masovno. U nekim slučajevima riječ je o ratnim zločinima, zločinima protiv čovječnosti, a možda i genocidu“.

Zatočeni su uglavnom žene i djeca, većinom iz jezidske zajednice, ali i drugih manjinskih etničkih i vjerskih zajednica. A djevojke, bolje rečeno djevojčice, prolaze strahote.

„Prodaju se kao benzin”, kaže Zainab Bangura, UN-ova predstavnica za pitanja seksualnog nasilja i sukoba. „Tako jednu djevojku može prodati i kupiti pet ili šest muškaraca, a potom djevojke prodaju ponekad natrag svojim obiteljima za otkupninu koja iznosi nekoliko tisuća dolara.“

Unutar tzv. Islamske države ima razne papirologije i „propisa“ o dobrim i lošim stranama ropstva. Objavljeni su i letci kao upute kako valja postupati sa ženskim robinjama.

Tako stoji kako je dopušteno „neposredno“ silovanje „nevjernica“. Posebno ako je riječ o djevicama ili djevojčicama koje još nisu ušle u pubertet. Zabranjena je krađa robinja od suboraca, a dat je i savjet da se robinje ne udaraju po licu. One imaju status imovine džihadista, pa se, stoji u „literaturi“ sve ono što oni kane učiniti s njima ne može smatrati silovanjem. (m. p.)

https://www.youtube.com/watch?v=0TZqack2lj4