VIDEO: STRAŠNI PRIZORI POTRESA – Tainan u Tajvanu uzdrmalo 6,4 stupnjeva – ima mrtvih i ozlijeđenih

potres vatra

Snažan zemljotres magnitude 6.4 pogodio je grad Tainan na jugu Tajvana te je izazvao rušenje više objekata pri čemu je, kako javljaju mediji, poginulo sedam osoba.

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, s epicentrom 39 kilometara sjeveroistočno od drugog po veličini grada u zemlji, Kaohsiunga. Tajvanski meteorološki ured je javio kako bilježi još najmanje tri podrhtavanja tla magnitude 3.8 ili veće.

Srušena je jednaa zgrada od 17 katova, te više drugih objekata. Spasitelji su uspjeli iz zgrade izvući 123 osobe, no troje ljudi prevezenih u bolnicu je, prema za sada neslužbenim informacijama, podleglo ozljedama. U zgradi je bilo 60 domaćinstava, ukupno oko 240 osoba.

Ozlijeđeno je najmanje 155 osoba, a na cijelom su području angažirane sve raspoložive službe za spašavanje ljudi. Niz objekata opasno se nagnulo i prijeti im urušavanje.

Valja napomenuti kako je Tainan je grad od blizu dva milijuna stanovnika. Sam Tajvan inače je smješten na tzv. aktivnom “Pacifičkom vatrenom prstenu”. Godine 1999. pogodio ga je potres magnitude 7.7 u kojemu je poginulo 2.400 ljudi. (p. m.)

https://www.youtube.com/watch?v=A6rOBVtMSm4

Komentiraj