VIDEO: SPEKTAKL – Pogledajte ljepotice s dodjela glazbenih nagrada “Grammy”

Taylor Swift

Održana je dodjela 58. glazbenih nagrada Grammy u Staples Centru u Los Angelesu, a obilježili su je reper Kendrick Lamar, Taylor Swift te Ed Sheeran.

Pop pjevačica Swift dobila je nagrade za najbolji album godine ‘1989‘, najbolji vokalni pop album, a s Lamarom je podijelila nagradu za najbolji video spot “Bad Blood”.

S ovim kipićima zvijezda je svoju kolekciju zaokružila na deset, a prilikom preuzimanja nagrade prvenstveno se zahvalila fanovima na podršci bez kojih ne bi postala prva žena koja je dva puta dobila nagradu za ‘album godine‘.

Kendrick Lamar imao je najviše nominacija, čak 11, od čega je osvojio pet Grammya, među kojima i za najbolju rap pjesmu i rap album. R&B dvojac, producent Mark Ronson i pjevač Bruno Mars dobili su nagradu za ploču godine za svoj zarazni plesni hit “Uptown Funk”, dok je Ed Sheeran osvojio svoj prvi Grammy za najbolju solo pop izvedbu pjesme “Thinking Out Loud”, koja je ujedno proglašena i pjesmom godine.

Nagradu za najbolju novu izvođačicu dobila je Meghan Trainor, američka pjevačica čiji je debi album “Title” dospio na prvo mjesto Billboardove liste najprodavanijih albuma, s kojeg je skinuto nekoliko hit singlova, među kojima i najpoznatiji “All Abouth That Bass”.

Dodjela prestižnih nagrada ne bi bila uspješna bez iskazivanja poštovanja prema veličini pokojnog Davida Bowiea, što je učinila Lady Gaga izvevši medley od 10 Bowiejevih hitova – “Space Oddity”, “Changes”, “Ziggy Stardust”, “Suffragette City”, “Rebel Rebel”, “Fashion”, “Fame”, “Under Pressure”, “Let‘s Dance” i “Heroes”. Večer su svojim nastupima obilježile Adele i Taylor Swift, doznaje Media servis.

Komentiraj