VIDEO: ŠOKIRAO SVIJET – Terapeut poučava kako pravilno istući ženu i kako ju kažnjavati

khadal al-saqabi

U Saudijskoj Arabiji žene još uvijek nisu ni izbliza ravnopravne s muškarcima, imaju vrlo malo prava i sloboda. O tome najbolje svjedoči ova snimka tamošnjeg obiteljskog terapeuta, izvjesnog  Khaleda Al-Saqabyja.

Terapeut na snimci objašnjava muškarcima kako pravilno disciplinirati ženu. Jedan od oblika kazne, kaže, može biti i okretanje leđa u krevetu.

Međutim, on objašnjava i kako ženu valja pravilno istući, na primjer maramicom ili čačkalicom!

kao oblik kazne, ali i načini na koje ju ispravno tući – primjerice, maramicom ili čačkalicom.

Al-Saqaby kaže ipak da sve valja pokušati riješitio razgovorom, a tek onda prijeći na kažnjavanje, ali uvijek u skladu s islamskom vjerom.

Ovako na primjer preciznije objašnjava što i kako valja raditi:

“Prvo ju treba podsjetiti na prava muškarca i na njezine obveze. Nakon toga dolazi drugi stupanj kažnjavanja – odbacivanje u postelji . I ovdje neki muškarci rade pogreške što dodatno produbljuje

probleme. Ako, primjerice, muškarac napusti svoju postelju i ode u drugu kuću, svi će znati da postoji problem. Ostanite u postelji i okrenite joj leđa, ili spavajte u drugom krevetu u istoj sobi.”

Ovo su pak upute ako dođe do fizičkog kažnjavanja:

“Treća faza discipliniranja žene je fizičko kažnjavanje. Zapamtite kako se ono mora koristiti za discipliniranje, a ne za iskaljivanje ljutnje i pritom se moraju zadovoljiti određeni islamski standardi.

Ženu ne bi trebalo tući drvenim štapom, ali niti maramom za glavu kao što to neki rade. Ne smiju se koristiti ni oštri predmeti što neki muškarci ipak na žalost rade. Žene bi trebalo tući s

rupčićima jer cilj nije ozlijediti nego ju natjerati da osjeti da je kriva.”

Terapeut upozorava i kako do nesuglasica dolazi i zato što žene izazivaju muškarce i pokušavaju biti ravnopravne s njima.

Ipak, mnogi muslimani diljem svijeta, pa i u njegovoj Saudijskoj Arabiji, ne dijele, na sreću, njegovo mišljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=pFGfiQBy69E