VIDEO: ŠOKANTNA PREPISKA – “Ne nož, koristi sjekiru. Šteta će biti veća” – bodrili su teroristu iz središnjice

terorist, Riaz Khan Ahmadzai

Süddeutsche Zeitung, njemački dnevnik, objavio je strašnu prepisku ISIS-ovaca prije napada u Njemačkoj u srpnju, a za njemačku policiju one su dokaz da su napadači Riaz Khan Ahmadzai i Mohammad Daleel, komunicirali s terorističkom ‘središnjicom’ sve do samih početka napada.

Podsjetimo, Afganistanac Riaz Khan Ahmadzai ubijen je u akciji policije 18. srpnja nakon što je u vlaku u Würzburgu ozlijedio petero ljudi.

Policija raspolaže s porukama koje svjedoče da je Ahmadzai u početku htio koristiti nož, ali je onda dobio novi savjet od njegovog nadređenog.

“Ne nož, koristi sjekiru. Šteta će biti veća”, slao mu je upute netko iz središnjice.

Tražili su od njega dan ranije da izvede nekakav napad automobilom, ali se Ahmadzai požalio da ne zna voziti i da nema vremena učiti, jer ‘želi u raj već večeras’.

Prije napada, samo nekoliko minuta, terorist je poslao poruku ‘počinjem’, a ubrzo je stigao i odgovor: “Brzo ćeš u raj”.

Podsjetimo, nekoliko dana potom sirijski tražitelj azila, Mohammad Daleel, detonirao je eksploziv na glazbenom festivalu u Ansbachu.

Na sreću sve nije odradio najbolje jer je eksploziv ubio samo njega.  A prije toga se hvalio središnjici kako je festival odabrao jer će tamo biti mnogo ljudi.

“Sve ih poubijaj! Neka svi leže nepomično na tlu…”, glasio je odgovor.

Kada je Mohammad vidio kakvo je osiguranje na festivalu, počeo se predomišljati, a sustigla ga je poruka: “Probij se kroz policiju i utrči među ljude.”

Kasnije su se šefovi uznemirili kada su shvatili da čovjek oklijeva. Rekli su mu da ide u neki restoran i tamo se raznese.

“Što se događa s tobom? Ja bih to napravio makar ubio samo dvoje ljudi. Vjeruj u Boga i kreni prema restoranu”, stizale su upute.

Opet srećom, to se nije dogodilo, Ipak je otišao na festival, ali mu plan nije uspio. Ozlijedio je 15 ljudi, a eksplozivom  je raznio samo sebe.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!