VIDEO: SLAVONIJO, RAVNA LEDINO – Novi je hit Slavonskih lola

Na ovogodišnjem izdanju festivala “Zlatne žice Slavonije” pjesma Slavonskih lola “Slavonijo, ravna ledino” nalazi se na prvome mjestu. Urednici izdanja prepoznali su buduću hit pjesmu, to potvrđuje činjenica da se ova skladba, nakon samo desetak dana od kako je u eteru, već naveliko svira i pjeva diljem cijele Slavonije.

Goran Orešković napisao je tekst za pjesmu, a zajedno sa Sašom Oseničkim skladao i glazbu, dok je aranžman raspisao Mario Zbiljski. Upravo ova imena dobitna su kombinacija kako za festival tako i za Slavonske lole. Pjesma je stilski (kao i sve njihove skladbe) pisana i aranžirana na temeljima tradicionalne slavonske pjesme.

To znači, jednostavnost melodije, ne prekompliciranog, ali vrlo interesantnog aranžmana i ono najvažnije odličnog i lako pamtljivog teksta, koji naravno, pjeva o rodnoj Slavoniji. “Sve mi uzmite al’ Slavoniju ne…”.  Lole su i ovoga puta ostale vjerne svom prepoznatljivom, klasičnom tamburaškom zvuku, bez korištenja bilo kakvih elektroničkih pomagala.

Frontmen Slavonskih lola Darko Ergotić svojom je furioznom vokalnom izvedbom dokazao da je i dalje jedan od najboljih pjevača slavonske narodne pjesme. Pjesma već na prvo slušanje ulazi u uho i nesumnjivo je da Slavonske lole ponovo u rukavu imaju veliki hit.  Za pjesmu “Slavonijo, ravna ledino” u produkciji CroRec Videa napravljen je i lyric video.