VIDEO: SKANDAL OKO MURALA: Vratimo slavno ime Jugoplastika na žute košarkaške dresove!

Veliku je buru u Splitu izazvalo brisanje murala posvećenog Jugoplastici, a na sve se osvrnuo i čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur, koji kaže kako će predložiti da se na žute dresove košarkaša vrati to slavno ime.

Goran Kotur je poručio:

“Grad Split se pokazao kao vrlo ažuran kod prepituravanja murala posvećenog Jugoplastici, najboljem europskom košarkaškom klubu 20. stoljeća. Ostalo što radi gradska uprava sporo je i površno, ali su zato kod brisanja murala izrađenog povodom slavne 30. godišnjice osvajanja prve titule prvaka Europe u Münchenu bili brzi i temeljiti.

Podsjećanje na uspomenu kada je jedan splitski sportski kolektiv pokazao da i mi možemo biti svjetska klasa, kako sportski tako i organizacijski, očito nije dobrodošlo iz perspektive HDZ-ove gradske vlasti, kad je baš taj uradak izabran za brzu eliminaciju, među brojnima u koje spadaju i oni s fašističkim obilježjima, a pun ih je Split.

Ovo je još jedan HDZ-ov pokušaj revizionizma, koji im neće proći, jer Jugoplastiku mogu izbrisati sa zida, ali je ne mogu izbrisati iz srca. Naš košarkaški klub, koji je naš Split proslavio širom Europe i svijeta s tri titule prvaka Europe zaredom, zaslužio je da mu se vrati ime pod kojim je ostvario najveće, epohalne uspjehe.

I službeno ćemo zatražiti da se našem klubu vrati ime Jugoplastika, koje je daleko nadišlo ime tvornice koja je kao sponzor klubu dala ime. To ime navijači i danas nose u srcu i skandiraju na utakmicama. Uostalom, iz istog razloga klub nije ni nakon promjene kluba mijenjao boju dresa. Vratimo ime Jugoplastika, po kojem je naš klub i danas poznat širom svijeta, na žuti dres!”