VIDEO: SKANDAL HDZ-OVE VIJEĆNICE – U Rijeci ne trebaju vrbe – možda u selima gdje je Srba 30, 40 posto

HDZ-ova gradska vijećnica iz Rijeke i predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović izjavila je kako Rijeci ne trebaju vrbe jer imaju šest posto Srba.

“Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto“, rekla je Milinović, nekadašnja asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu, čime je uznemirila i samog voditelja Marka Juriča.

Sve je počelpo tako što je Riječanka u emisiji “Podcast Velebit”, recitirala pjesmu navijača Hajduka, nakon što je voditelj Jurič pročitao stih navijačke pjesme Torcide: “Šugava Rijeko, puna si Srba, ima još vrba”, te pitao svoju gošću je li točno pročitao.

“Ide točno ovako: ‘Šugava Rijeko, smrdljivi grade pobit ću pola tvoja Armade. Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba'”, izrecitirala je Milinović.

Izjavila je da nema ništa protiv navijačkog folklora, ali da Torcida time nanosi političku štetu Hrvatskoj. “Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati argument Pupovcu da sutra plače, evo Hrvati su fašisti”, rekla je Milinović, a potom skandalozno rekla:

“Ako ćemo baš biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto”.

Jurič je intervenirao i zatražio pojašnjenje, pitajući ju je li se dobro izrazila kada je rekla da Rijeci ne trebaju vrbe na što mu je ona odgovorila:

“Pa ako ćemo biti bezobrazni, oni su uvrijedili naš grad, ja govorim… ako ćemo govoriti jezikom ulice”, branila se.

O svemu su se oglasili i iz riječkog HDZ-a priopćenjem:

“Predsjedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji ‘Podcast Velebit'”.

Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZom te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere”.