VIDEO: SKANDAL – Episkop Nikanor prokleo srpsku premijerku i gej paradu, spominjao i oružje

Episkop banatski Nikanor podigao je na noge javnost u svom skanaloznom istupu kada je prokleo je premijerku Srbije Anu Brnabić i sve one koji će sudjelovati na EuroPrideu u rujnu u Beogradu, a čak je izjavio da bi protiv sudionika upotrijebio i oružje.

”Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću joj ni ime spomenuti? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vjere, niti našeg porijekla, već neprijatelj i ona danas nama propovijeda da ne postoje otac i majka. Ustat ćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Proklet ću svakoga tko ovo propovijeda. I oružje bih upotrijebio da ga imam”, poručio je u nedavnom istupu episkop banatski Nikanor.

Srpsku premijerku Anu Brnabić je nazvao ”kćeri i unukom srpskih koljača”, a pozvao je i svećenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, javlja Nova.rs.

Govor mržnje vladike SPC-a u kojem je prekršio i zakon jer je javno diskriminirao pojedince i grupu, a potom i pozvao na nasilje i linč izazvao je mnogobrojne osude na društvenim mrežama, a komentirao ga je i Goran Miletić, programski direktor Pridea.

“Ova izjava predstavlja veoma otvoreni govor mržnje prema LGBT zajednici, ali i prema Hrvatima i premijerki Srbije. Ključno pitanje je sada hoće li se patrijarh distancirati i osuditi ovakvu izjavu s obzirom na to da je duboko u suprotnosti s važećim zakonima Srbije, ali i s kršćanskim načelima koje propovijeda SPC”, rekao je Miletić.