VIDEO: SJEĆANJE – Već je 28 godina od odlaska Đurđice Barlović, pjevačice “Novih fosila”

Sjajna pjevačica grupe Novi Fosili, Đurđica Barlović, jedna od zvijezda bivše države, napustila nas je na današnji dan, 26. kolovoza 1992. godine.

Đurđicu Barlović snašla je nesreća u njezinoj 42. godini, u Zadru, kada je preminula od infarkta dok je s obitelji bila na odmoru.

Ostale su njezine pjesme koje se i danas vrte i rado pjevaju poput Šuti  moj dječače plavi, Najdraže moje, Požalit neću, Diridonda…

U Splitu, gdje je rođena sanjala je glazbu, a onda se pojavio poznati skladatelj i dirigent Đeki Srbljenović, koji joj je rekao da ako se želi baviti glazbom mora naučiti svirati glasovir i gitaru.

Najprije je pjevala u splitskom VIS-u Batali, da bi potom, nakon što je završila srednju građevinsku školu, došla u Zagreb i našla se među Novim Fosilima.

Godine 1977. se pojavljuje na Splitskom festivalu s pjesmom “Diridonda”, a nakon što je snimila album “Da te ne volim” diže se u sam vrh jugoslavenske estrade.

Nakon što je snimila bezbroj hitova, odlučila je predahnuti uz supruga i dvojicu sinova. U Nove Fosile tada stiže Sanja Doležal.

Đurđica se vraća pjesmi solo karijerom, a nesreća ju je zadesila kada je pripremala svoj drugi solo album 1992. godine.